Dušené fazolky se zeleninou
100 min.
Ingredience
- 625mililitrůVoda pitná
- 1šálekFazolové lusky zelené
- 375mililitrůVíno červené
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1šálekSójové boby
- 1šálekFazole bílé
- 1šálekFazole červené sterilované
- 1,5šálkyŽampiony čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyBrambory
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,5lžíceTymián sušený
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,5šálekHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nasekáme, mrkev nakrájíme najemno, brambory na kostky, fazole nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Hříbky zalijeme 625 ml horké vody a máčíme asi dvacet minut.
- 3Na oleji restujeme čtyři minuty žampiony, mrkev, brambory, fazolové lusky. Pak přidáme tymián, šalvěj, česnek, hříbky, víno, vývar, sůl a pepř. Vaříme bez pokličky dvacet minut, poté přidáme boby a dusíme deset minut. Nakonec ke směsi přidáme fazole.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.