Dušené houby v zeleninové marinádě
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40mililitrůOlej olivový
- 65mililitrůVíno bílé
- 2kusyHřebíček
- 250gramůHouby čerstvé
- 1kusPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Pak přidáme protlak, víno, hřebíčky, trochu šafránu podle chuti, sůl a pepř. Směs povaříme asi čtyřicet pět minut. Během toho můžeme přidat vodu.
- 2Nakonec přidáme i nakrájené houby a podusíme je pět minut. Přes noc je necháme vychladnout a směs podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.