Dušené hovězí filé s hříbky
60 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 250gramůHříbky čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1,5lžíceCeler - nať
- 1,5lžícePetržel - nať
- 1lžíceLibeček
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3stroužkyČesnek
- 1,5kusyBujón zlatý houbový
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Malé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky nebo poloviny podle velikosti. Slaninu nakrájíme na hranolky. Snítku celerové natě, petrželky a libečku omyjeme a svážeme. Cibuli oloupeme. Oloupaný česnek (2 stroužky) rozetřeme s lžičkou soli.
- 2Hovězí zadní maso v celku omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ho a vetřeme do celého špalíčku česnek se solí a půl lžičky pepře.
- 3V hrnci si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme z každé strany 2-3 minuty. Maso vyjmeme, na omastek dáme hříbky, které restujeme přibližně 1-2 minuty, maso vrátíme k houbám, přidáme houbový bujon povařený v 0,7 l vody, černé pivo, celou cibuli, stroužek česneku a svazek bylinek. Snížíme teplotu a maso budeme dusit pod pokličkou 30-40 minut.
- 4Pak maso s cibulí a bylinkami vyjmeme, do zbylého vývaru přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem a krátce omáčku provaříme. Maso nakrájíme na tenké plátky přes vlákno. Na talíře položíme plátky masa, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.