Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa

58 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
159 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibulku a česnek očistíme a rozsekáme nadrobno na přípravu kořenicí omáčky. Tuto omáčku zhotovíme smícháním přísad podle seznamu ingrediencí.
  • 2
    Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme, vyjmeme maso z ulit, nakrájíme na větší kousky (4 x 3cm) tak, abychom zachovali tvar škeblí. Z mušlí odřízneme vousy (žábry) a propláchneme je v osolené vodě. Hovězí maso důkladně propláchneme tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kousky o velikosti mořských plodů, okořeníme kořenicí omáčkou. Hlemýždě vyjmeme z nálevu, necháme okapat a rozkrojíme nejprve podélně, posléze je ještě nakrájíme na čtverečky o přibližně stejných rozměrech jako maso škeblí. Piniové oříšky rozdrtíme na prášek, který použijeme na konečnou úpravu pokrmu.
  • 3
    V páře z vroucí vody spaříme kousky masa mušlí, hlemýžďů a škeblí. V hrnci ohřejeme omáčku na dušení hovězího masa, přivedeme ji k varu, vaříme 7 minut. Poté přidáme k omáčce kousky masa v omáčce je dusíme 2 minuty. Nakonec přidáme k hovězímu masu připravené kousky mořských plodů a ještě 3 minuty dusíme. Při dušení maso poléváme vývarem, aby kousky zůstaly lesklé. Nakonec dušené maso promícháme se sezamovým olejem a servírujeme sypané práškem z piniových oříšků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.