Dušené hovězí maso s mořskými plody - Samhap džanggwa
58 min.
Ingredience
- 160gramůŠkeble čerstvé
- 100litrůVoda pitná
- 60gramůHlemýždi v nálevu
- 100gramůMušle slávky
- 2gramySůl
- 50gramůHovězí kýta
- 4mililitryOlej sezamový
- 3,5gramyOříšky piniové
- 1litrHovězí vývar základní
- Kořenící omáčka
- 27mililitrůOmáčka sójová
- 2gramyCukr krupice
- 4,5gramyCibulka jarní
- 2,8gramyČesnek
- 2gramySůl
- 2gramySezam - semena
- 4mililitryOlej sezamový
- Omáčka na dušení hovězího masa
- 27mililitrůOmáčka sójová
- 2,8mililitrySirup zázvorový
- 48gramůMed včelí
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
159 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibulku a česnek očistíme a rozsekáme nadrobno na přípravu kořenicí omáčky. Tuto omáčku zhotovíme smícháním přísad podle seznamu ingrediencí.
- 2Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme, vyjmeme maso z ulit, nakrájíme na větší kousky (4 x 3cm) tak, abychom zachovali tvar škeblí. Z mušlí odřízneme vousy (žábry) a propláchneme je v osolené vodě. Hovězí maso důkladně propláchneme tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kousky o velikosti mořských plodů, okořeníme kořenicí omáčkou. Hlemýždě vyjmeme z nálevu, necháme okapat a rozkrojíme nejprve podélně, posléze je ještě nakrájíme na čtverečky o přibližně stejných rozměrech jako maso škeblí. Piniové oříšky rozdrtíme na prášek, který použijeme na konečnou úpravu pokrmu.
- 3V páře z vroucí vody spaříme kousky masa mušlí, hlemýžďů a škeblí. V hrnci ohřejeme omáčku na dušení hovězího masa, přivedeme ji k varu, vaříme 7 minut. Poté přidáme k omáčce kousky masa v omáčce je dusíme 2 minuty. Nakonec přidáme k hovězímu masu připravené kousky mořských plodů a ještě 3 minuty dusíme. Při dušení maso poléváme vývarem, aby kousky zůstaly lesklé. Nakonec dušené maso promícháme se sezamovým olejem a servírujeme sypané práškem z piniových oříšků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.