Dušené hovězí s hráškovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 7decilitrůVíno bílé
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 20gramůPetržel - nať
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.
- 2Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.
- 3Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.