Dušené jehněčí s čili omáčkou
85 min.
Ingredience
- 8kusůChilli paprička sušená
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramJehněčí maso
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček, skořici a pepř a rozmixujeme na hladkou pastu.
- 2Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme kostky jehněčího ramínka a smažíme, až zhnědnou.
- 3Na maso dáme bramborové plátky, osolíme, zakryjeme a vaříme 10 minut na středním ohni.
- 4Přelijeme směsí čili omáčky a promícháme. Znovu zakryjeme a vaříme asi 60 minut na mírném plameni doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.