Dušené kuře španělské
85 min.
Ingredience
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 6kusůRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 1,5decilitryVíno červené
- 3decilitryVývar drůbeží
- 3kusyBrambory
- 1kusBobkový list
- 10plátkůChléb pšeničný (bílý)
- 1hrstOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůKuřecí čtvrtky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do igelitového pytlíku dáme papriku, sůl, pepř a mouku a omyté a osušené porce kuřete, aby se hezky obalily ve směsi.
- 2Rozehřejeme olej ve velkém ohnivzdorném hrnci. Přidáme porce kuřete a smažíme 8 minut. Poté vyndáme z hrnce a dáme stranou. Přidáme do hrnce nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, 3 minuty dusíme.
- 3Do hrnce vrátíme porce kuřete, přidáme vývar, víno, brambory, olivy a bobkový list. Přikryjeme pokličkou, necháme hodinu zapékat v předehřáté troubě.
- 4Podáváme horké s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.