Dušené mořské plody
40 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 24kusůMušle srdcovky
- 450gramůPražma
- 5hrnkůVývar rybí
- 1hrnekVíno bílé
- 2kusyŠalotka
- 700gramůRajčata
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 3lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůMušle slávky
- 2plátkyCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slávky vydrhneme kartáčkem. Srdcovky očistíme kartáčkem, vyhodíme ty, které se po poklepání nožem neuzavřou. Rybí maso nakrájíme na kousky.
- 2Do hrnce nalijeme rybí vývar a víno, směs přivedeme k varu. Přidáme slávky, srdcovky a šalotky, hrnec zakryjeme pokličkou a směs vaříme asi 4 minuty.
- 3Slávky a srdcovky vybereme na mísu a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a vrátíme do hrnce. Přivedeme ji k varu a krátce v ní povaříme krevety a rybu. Přimícháme rajčata, pažitku, citronovou kůru, šafrán, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme 10 minut.
- 4Hrnec odstavíme, vrátíme do něj slávky a srdcovky, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut stát. Hotový pokrm rozdělíme do talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.