Dušené mořské plody

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky vydrhneme kartáčkem. Srdcovky očistíme kartáčkem, vyhodíme ty, které se po poklepání nožem neuzavřou. Rybí maso nakrájíme na kousky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme rybí vývar a víno, směs přivedeme k varu. Přidáme slávky, srdcovky a šalotky, hrnec zakryjeme pokličkou a směs vaříme asi 4 minuty.
  • 3
    Slávky a srdcovky vybereme na mísu a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a vrátíme do hrnce. Přivedeme ji k varu a krátce v ní povaříme krevety a rybu. Přimícháme rajčata, pažitku, citronovou kůru, šafrán, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme 10 minut.
  • 4
    Hrnec odstavíme, vrátíme do něj slávky a srdcovky, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut stát. Hotový pokrm rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.