Dušené slávky

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky (mušle) musíme důkladně vyčistit kartáčem a několikrát oprat v čisté vodě a důkladně opláchnout.
  • 2
    Oloupanou cibuli, česnek a omytou petrželku drobně nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostky.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0.5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.
  • 4
    Když je zelenina poloměkká, přisypeme k ní strouhanku, sůl, pepř, zamícháme a položíme na ni slávky, zakryjeme pokličkou a zase chvilku dusíme.
  • 5
    Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut.
  • 6
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.