Dušené slávky
60 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2kusyRajčata
- 4lžícePetržel - nať
- 40gramůStrouhanka
- 1decilitrVíno bílé
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5kilogramyMušle slávky
- 2kusyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slávky (mušle) musíme důkladně vyčistit kartáčem a několikrát oprat v čisté vodě a důkladně opláchnout.
- 2Oloupanou cibuli, česnek a omytou petrželku drobně nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostky.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0.5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.
- 4Když je zelenina poloměkká, přisypeme k ní strouhanku, sůl, pepř, zamícháme a položíme na ni slávky, zakryjeme pokličkou a zase chvilku dusíme.
- 5Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut.
- 6
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.