Dušený králík s olivami a cibulí
35 min.
Ingredience
- 225gramůCibule
- 750gramůKráličí maso
- 3kusyBobkový list
- 75mililitrůOlej olivový
- 0,5hrnekOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 375mililitrůVíno bílé
- 6stroužkůČesnek
- 3lžíceOregano sušené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 175mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.
- 2Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.
- 3Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.
- 4Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.
- 5Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.
- 6Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.
- 7Ozdobíme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.