Dušený králík s olivami a cibulí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.
  • 2
    Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.
  • 3
    Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.
  • 4
    Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.
  • 5
    Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.
  • 6
    Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.
  • 7
    Ozdobíme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.