Dušený tuňák
55 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 250gramůBrambory
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 10mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůPetržel - nať
- 240gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1000gramůTuňák obecný
- 2gramyTymián sušený
- 6stroužkůČesnek
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme s drceným česnekem.
- 2Podlijeme 1/4 l vody, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a brambory. Vše osolíme, opepříme a přilijeme citrónovou šťávu.
- 3K zelenině přidáme porce tuňáka, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí.
- 4Tuňáka se zeleninou podáváme vychlazeného, posypaného sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.