Dvakrát pečené brambory s bazalkou

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
702 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vydrhneme kartáčkem, slupku propícháme vidličkou a potřeme solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 1 hodinu, až jsou měkké a slupka křehká.
  • 2
    Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme, uvnitř necháme jen tenkou vrstvu dužiny. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou.
  • 3
    Smetanu smícháme s vývarem a směs pozvolna zahříváme na mírném ohni 10 minut, až se svaří na polovinu objemu. Přidáme česnek, bazalku, citronovou šťávu a podle chuti opepříme a osolíme.
  • 4
    Smetanovou směs a piniové oříšky přidáme k rozmačkaným bramborám a dobře promícháme.
  • 5
    Směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme parmazánem. Brambory pečeme 10 minut až sýr zezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.