Dvakrát pečené brambory s bazalkou
100 min.
Ingredience
- 90gramůBazalka
- 40gramůOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 220gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
702 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vydrhneme kartáčkem, slupku propícháme vidličkou a potřeme solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 1 hodinu, až jsou měkké a slupka křehká.
- 2Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme, uvnitř necháme jen tenkou vrstvu dužiny. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou.
- 3Smetanu smícháme s vývarem a směs pozvolna zahříváme na mírném ohni 10 minut, až se svaří na polovinu objemu. Přidáme česnek, bazalku, citronovou šťávu a podle chuti opepříme a osolíme.
- 4Smetanovou směs a piniové oříšky přidáme k rozmačkaným bramborám a dobře promícháme.
- 5Směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme parmazánem. Brambory pečeme 10 minut až sýr zezlátne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.