Dýně na kari
45 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 100gramůTuřín
- 100gramůBrambory
- 80gramůPetržel kořen
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSmetana zakysaná 14%
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji a másle osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, kari a vývar. Přikryjeme a za občasného míchání dusíme 20 minut.
- 2Hotovou zeleninu zalijeme smetanou a pozvolna prohřejeme.
- 3Když pokrm zhoustne, podle potřeby dokořeníme, ozdobíme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.