Dýňové zelí s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramDýně
- 1lžičkaSůl
- 40gramůTuk
- 5gramůPetržel - nať
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 500gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1stroužekČesnek
- 0,06litrZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji na nudličky, vložíme do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Z mouky, tuku, jemně nakrájené cibule a nasekané petrželky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a povaříme.
- 3Rajčata oloupeme, nakrájíme na nudličky a spolu s vymačkanou dýní je přidáme do omáčky. Osolíme, opepříme, okyselíme, vmícháme utřený česnek a vše dusíme doměkka.
- 4Nakonec přilijeme rozkvedlanou kyselou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.