Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky.
  • 2
    Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.
  • 3
    Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme.
  • 4
    K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.