Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10gramůOlej rostlinný
- 400gramůDýně
- 5gramůSůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůHořčice
- 250gramůMangold
- 15gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky.
- 2Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.
- 3Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme.
- 4K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.