Dýňovo-sýrový krém s oříšky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni (nejlépe Hokkaidó) omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Z dýně odstraníme semena a bílá vnitřní vlákna. Dužinu vydlabeme, pokrájíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy. Promícháme ji s pepřem, solí a polijeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 40 minut. Občas dýni promícháme.
  • 2
    Mezitím omyjeme chilli papričku, petrželku kudrnku a meduňku. Papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Petrželku též pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a utřeme. Meduňkové lístky odložíme na ozdobu. Loupané mandle a pistácie drobně posekáme.
  • 3
    Upečenou dýni šťouchadlem na bramborovou kaši rozmačkáme, přidáme do ní česnek, sůl, pepř, tavený smetanový sýr a dýni vyšleháme na jemný krém.
  • 4
    Dýňovo-sýrový krém ozdobíme lístky meduňky. Podáváme k čerstvému křupavému pečivu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.