Dýňovo-sýrový krém s oříšky
60 min.
Ingredience
- 700gramůDýně
- 4lžíceOlej sezamový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceMeduňka
- 20gramůMandle
- 30gramůPistácie
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni (nejlépe Hokkaidó) omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Z dýně odstraníme semena a bílá vnitřní vlákna. Dužinu vydlabeme, pokrájíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy. Promícháme ji s pepřem, solí a polijeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 40 minut. Občas dýni promícháme.
- 2Mezitím omyjeme chilli papričku, petrželku kudrnku a meduňku. Papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Petrželku též pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a utřeme. Meduňkové lístky odložíme na ozdobu. Loupané mandle a pistácie drobně posekáme.
- 3Upečenou dýni šťouchadlem na bramborovou kaši rozmačkáme, přidáme do ní česnek, sůl, pepř, tavený smetanový sýr a dýni vyšleháme na jemný krém.
- 4Dýňovo-sýrový krém ozdobíme lístky meduňky. Podáváme k čerstvému křupavému pečivu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.