Džuveč s hroznovým vínem
125 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůJehněčí maso
- 200gramůTelecí plec
- 200gramůVepřové maso libové
- 200gramůRajčata
- 200gramůLilek
- 200gramůPaprika zelená
- 100gramůHroznové víno
- 3decilitryVývar zeleninový
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové, telecí a jehněčí maso nakrájíme na kostky. Do mísy si dáme omytou a nakrájenou zeleninu: papriky pokrájené na proužky, kostky rajčat, celé hroznové víno, nadrobno nakrájenou zelenou petržel a kolečka lilku,(který jsme předtím oloupali, posolili, nechali odstát a před krájením opláchli vodou). Zeleninu dobře promícháme. V zapékací míse zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, mletou papriku, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K opečenému masu přidáme navrch všechnu zeleninu, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200°C a když je vše měkké, zalijeme džuveč rozšlehanými osolenými vejci a dopečeme dozlatova.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.