Džuveč z vepřové krkovice
65 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová krkovička
- 5lžicOlej olivový
- 3kusyCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1,5decilitryVoda pitná
- 5kusůPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 150gramůRýže loupaná
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme se solí. Petrželovou nať opláchneme pod vodou a nasekáme najemno. Masox rozmícháme ve vodě v hrnku a na ohni necháme přejít varem. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a osolíme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přisypeme mletou paprikou a krátce smažíme. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran prudce opečeme. Když pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu a občas promícháme.
- 3V druhé pánvi na zbylém oleji osmažíme nakrájená rajčata a papriky. Pak přidáme česnek se solí a rajčatový protlak, vše dobře promícháme a přidáme do pánve k masu.
- 4K masu přisypeme propláchnutou rýži a podle potřeby přilijeme masoxový vývar. Chvíli odkryté vaříme, pak opět přikryjeme a dusíme, dokud maso, rýže a zelenina nezměknou.
- 5Podáváme s chlebem a porce posypeme nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.