Džuveč z vepřové krkovice

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme se solí. Petrželovou nať opláchneme pod vodou a nasekáme najemno. Masox rozmícháme ve vodě v hrnku a na ohni necháme přejít varem. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přisypeme mletou paprikou a krátce smažíme. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran prudce opečeme. Když pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu a občas promícháme.
  • 3
    V druhé pánvi na zbylém oleji osmažíme nakrájená rajčata a papriky. Pak přidáme česnek se solí a rajčatový protlak, vše dobře promícháme a přidáme do pánve k masu.
  • 4
    K masu přisypeme propláchnutou rýži a podle potřeby přilijeme masoxový vývar. Chvíli odkryté vaříme, pak opět přikryjeme a dusíme, dokud maso, rýže a zelenina nezměknou.
  • 5
    Podáváme s chlebem a porce posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.