Džuveč z vepřového bůčku
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyRajčata
- 130gramůRýže loupaná
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
82 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý bůček nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- 2K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, česnek utřený se solí a propláchnutou rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme, chvíli povaříme a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka.
- 3Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.