Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme se solí. Petrželovou nať opláchneme pod vodou a nasekáme najemno. Masox rozmícháme ve vodě v hrnku a na ohni necháme přejít varem. Skopové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou. Pak přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme. Když pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu a občas zamícháme.
  • 3
    V druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme nakrájená rajčata a papriky. Pak přidáme česnek se solí a rajčatový protlak, vše dobře promícháme a přidáme do pánve k masu. K masu ještě přisypeme propláchnutou rýži a podle potřeby přilijeme masoxový vývar. Chvíli odkryté vaříme, pak opět přikryjeme a dusíme, dokud maso a rýže nezměknou.
  • 4
    Podáváme nejlépe s chlebem a porce posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.