Enchiladas

90 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.
  • 2
    Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.
  • 3
    Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.
  • 4
    Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.
  • 5
    Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.
  • 6
    Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.