Enchiladas
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyCibulka jarní
- 12kusůTortilla
- 10kusůRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 280mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceSýr Gouda 45%
- 340gramůVepřové maso mleté
- 1kusPaprika červená
- 4lžíceHrozinky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOříšky piniové
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.
- 2Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.
- 3Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.
- 4Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.
- 5Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.
- 6Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.