Entremeses variados
65 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyAvokádo
- 40gramůHrozinky
- 50gramůOříšky piniové
- 16kusůŽampiony čerstvé
- 200gramůCuketa
- 100mililitrůVíno červené
- 200gramůSýr Čedar
- 250gramůLilek
- 4kusySardelové řezy
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Na avokádo na katalánský způsob opražíme v suché pánvi piniová semínka. Sardelové řezy podélně nakrájíme na nudličky.
- 2Rozmícháme ocet, sůl a pepř. Avokádo rozpůlíme, odstraníme a dužinu nakrájíme na dílky. Pokapeme je polovinou zálivky. Hrozinky dáme nabobtnat do vody, necháme okapat a avokádo posypeme. Navrch rozdělíme sardelové řezy. Přelijeme zbývající zálivkou.
- 3Na plněné žampiony očistíme žampionové klobouky, otřeme je navlhčenou papírovou utěrkou a vykrojíme dřík. Klobouky podusíme na rozehřátém oleji a naplníme na kostičky nakrájenými cuketami. Osolíme a zalijeme bílým vínem. Posypeme sýrem a opékáme 4 minuty v grilu.
- 4Na další předkrm očistíme cukety a nakrájíme je na plátky. Plátky prosolíme a necháme odpočinout. Potom je omyjeme a dobře osušíme. Cukety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji. Česnek oloupeme, nasekáme a rozdělíme na plátky cukety. Posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.