Fagioli all'uccelletto
135 min.
Ingredience
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, dáme fazole do hrnce, zalijeme vodou a přidáme bouqet garni (svazek bylinek z bobkového listu, tymiánu a estragonu). Vše dáme vařit. Jakmile přivedeme vodu k varu, přilijeme 24 ml olivového oleje a necháme vařit 60 minut. Poté dolijeme 500 ml vařící vody a přisypeme 1 lžičku soli. Vaříme dalších 30 minut do změknutí.
- 2Šalvěj, olej a rozpůlené stroužky česneku necháme chvíli prohřát v hrnci, poté přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Česnek a šalvěj z omáčky odstraníme. Do hotové omáčky vmícháme uvařené fazole, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vroucí vody. Necháme vodu vyvařit a odstavíme z plotny.
- 3Těsně před podáváním přilijeme balsamikový ocet, dobře promícháme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.