Fagottini plněné humrem
45 min.
Ingredience
- Na krém
- 300gramůBrokolice
- 40gramůŠalotka
- 1kusLanýž
- 100mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusFeferony
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- Na náplň
- 300gramůRejnok křídlo
- 200gramůHumr
- 100gramůSýr Ricotta
- 100mililitrůVývar rybí
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3gramyBazalka
- Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
37 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici uvaříme v osolené vodě. Osmahneme na pánvi s olejem a šalotkou. Zaděláme těsto a v chladničce ho necháme odpočinout 2 hodiny. Rejnoka uvaříme ve vývaru s bazalkou, humra 4 minuty v osolené vodě. Ryby nakrájíme na kousky a přimícháme zbývající suroviny. Vše promícháme.
- 2Na jiná pánvi ohřejeme olej, česnek a trošku feferonky, přidáme mušle a podlijeme malým množstvím bílého vína; přikryjeme pokličkou a počkáme, až se otevřou, vzniklou šťávu přecedíme. K brokolici dáme lanýže nastrouhaného na lupínky a šťávu z mušlí a rozmixujeme.
- 3Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky, doprostřed každého naneseme trochu humří náplně, strany spojíme, a tak utvoříme fagottini. Fagottini uvaříme a podáváme s brokolicovým krémem a strouhaným lanýžem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.