Farfalle po rybářsku
40 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 500gramůRajčata
- 400gramůMořský jazyk
- 40gramůPetržel - nať
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nasekáme. Očistíme rybí maso, vyjmeme páteř, důkladně ho omyjeme ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na kousky.
- 2Opláchneme rozmarýn a petrželku a obě bylinky nasekáme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a dáme do pánve s olejem a papričkou. Přidáme polovinu nasekané petrželky a rozmarýnu, krátce vše smažíme.
- 3Přidáme kousky osoleného a opepřeného rybího masa a za častého míchání je prudce osmažíme dozlatova. Vyhodíme stroužek česneku, přilijeme sekt a necháme ho vyvařit. Děrovanou lžící vyjmeme kousky ryb a mezi dvěma talíři je udržujeme teplé. Do pánve přidáme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme a při střední teplotě za občasného zamíchání 15 minut dusíme. Asi 5 minut před koncem dušení přidáme kousky rybího masa, které jsme předtím odložili.
- 4Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, hotový pokrm posypeme zbývajícím nasekaným rozmarýnem a petrželkou a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.