Farfalle po rybářsku

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nasekáme. Očistíme rybí maso, vyjmeme páteř, důkladně ho omyjeme ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Opláchneme rozmarýn a petrželku a obě bylinky nasekáme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a dáme do pánve s olejem a papričkou. Přidáme polovinu nasekané petrželky a rozmarýnu, krátce vše smažíme.
  • 3
    Přidáme kousky osoleného a opepřeného rybího masa a za častého míchání je prudce osmažíme dozlatova. Vyhodíme stroužek česneku, přilijeme sekt a necháme ho vyvařit. Děrovanou lžící vyjmeme kousky ryb a mezi dvěma talíři je udržujeme teplé. Do pánve přidáme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme a při střední teplotě za občasného zamíchání 15 minut dusíme. Asi 5 minut před koncem dušení přidáme kousky rybího masa, které jsme předtím odložili.
  • 4
    Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, hotový pokrm posypeme zbývajícím nasekaným rozmarýnem a petrželkou a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.