Farfalle s chilli omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaOregano sušené
- 15kusůOlivy nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1335 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
91 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
24 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Farfalle uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozpůlíme chilli papričku, očistíme a nasekáme najemno. Na rozpáleném oleji podusíme nasekanou cibuli a česnek, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a chilli papričku. Promícháme a podusíme. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 15minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Na závěr přidáme nakrájené olivy.
- 3Omáčkou přelijeme okapané těstoviny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.