Farfalle s treskou

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme tresku, vykucháme ji, vykostíme, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak nahrubo nasekáme.
  • 2
    Scedíme a vypeckujeme olivy. Opereme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce podrtíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, papričku a trochu nasekané petrželky. Přidáme pokrájené rybí maso a za opatrného míchání dřevěnou vařečkou osmažíme. Česnek a papričku vyhodíme.
  • 3
    Přidáme nasekaná rajčata, po špetce soli a čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání všechno asi 6 minut pod pokličkou prudce dusíme. Nakonec přidáme olivy a dusíme další 3 minuty. Vše posypeme zbývající nasekanou petrželkou.
  • 4
    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme je s připravenou omáčkou.
  • 5
    Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.