Fazole řecké
70 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 1lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 4,25decilitryVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 2špetkyOregano sušené
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule červená
- 25gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
367 mg
Postup přípravy
- 1Do žáruvzdorné mísy dáme okapané konzervované fazole. Přidáme rozetřený česnek, olivový olej a smažíme 5 minut za občasného míchání. Přidáme oregano, bobkový list, vývar, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pokrájenou červenou cibuli a přikryté vaříme 60 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 2Vmícháme sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a podáváme jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.