Fazolková polévka s kořenovou zeleninou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočené fazole dáme do hrnce, přilejeme k nim vodu, přidáme očištěnou cibuli, stroužek česneku, očištěnou omytou mrkev, petržel a kousek celeru. Do sáčku na koření dáme libeček, bobkový list, celé nové koření, celý pepř a sáček s kořením dáme do polévky. Fazole vaříme doměkka přibližně 45 minut. Mezitím do polévky přidáme majoránku a sůl. Z polévky odstraníme sáček s kořením a uvařenou zeleninu (bude už rozvařená, vyhodíme ji). V hrnečku si rozmícháme dohladka hladkou moukou s vodou a zamícháme ji do polévky a pak přimícháme rajský protlak. Polévku ještě povaříme při mírné teplotě 8-10 minut. Nakonec ji dochutíme utřeným česnekem a solí.
  • 2
    Horkou polévku na talířích ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.