Fazolová polévka s uzeným
140 min.
Ingredience
- 250gramůFazole červené
- 200gramůBrambory
- 150gramůSádlo škvařené
- 150gramůMoravské uzené maso
- 1kusCibule
- 5litrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
13Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
432 mg
Postup přípravy
- 1Umyté fazole namočíme do vody a necháme je do druhého dne nabobtnat.
- 2Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v solené vodě, scedíme a dáme stranou.
- 3V hrnci na rozpáleném sádle (100 g) osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme fazole spolu s vodou, ve které bobtnaly a necháme pod poklicí vařit asi 100 minut.
- 4Sundáme poklicí a do fazolí přimícháme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájené uzené maso, česnek, přiklopíme a ještě povaříme 20 minut. Polévku zahustíme tak, že na pánvičce rozpustíme 50 g sádla, přidáme mouku a uděláme zásmažku, kterou vylijeme do hrnce.
- 5Před ukončením vaření do polévky vysypeme uvařené brambory, podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.