Fazolová polévka s uzeným

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
13

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
432 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté fazole namočíme do vody a necháme je do druhého dne nabobtnat.
  • 2
    Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v solené vodě, scedíme a dáme stranou.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném sádle (100 g) osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme fazole spolu s vodou, ve které bobtnaly a necháme pod poklicí vařit asi 100 minut.
  • 4
    Sundáme poklicí a do fazolí přimícháme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájené uzené maso, česnek, přiklopíme a ještě povaříme 20 minut. Polévku zahustíme tak, že na pánvičce rozpustíme 50 g sádla, přidáme mouku a uděláme zásmažku, kterou vylijeme do hrnce.
  • 5
    Před ukončením vaření do polévky vysypeme uvařené brambory, podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.