Fazolová polévka se zeleninou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole večer namočíme do vody, aby nabobtnaly. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a na něm restujeme cibuli dozlatova, přidáme připravenou, mrkev, petržel, celer, zamícháme a dusíme 3 minuty, posypeme mletou paprikou, zalijeme vodou, rozdrobíme bujón vysypeme oloupané a na kostky nakrájené brambory, fazole scedíme dáme je do hrnce, přidáme rozdrcený česnek a pod poklici vaříme tak 30 minut. Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Uvařenou polévku jemně rozšťoucháme a porcujeme na hluboké talíře a zdobíme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.