Fazolová polévka se zelím a zeleninou
70 min.
Ingredience
- 250gramůFazole
- 5litrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůUzená slanina bez kůže
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 3gramyBobkový list
- 200gramůBrambory
- 250gramůZelí kysané
- 1lžičkaVegeta
- 30gramůPetržel - nať
- 8lžicSmetana zakysaná15%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika žlutá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dobře probrané a opláchnuté fazole dáme do hrnce se dvěma litry studené vody, necháme celou noc namáčet. Cibuli s česnekem oloupeme, rozkrájíme na plátky, v hrnci na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Vsypeme zeleninu, bobkový list, scezené fazole, zalijeme třemi litry vody, povaříme 30 minut. Vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Posypeme mletou paprikou, povaříme do měkka, nakonec přidáme zelí i se šťávou a pod poklici pokračujeme ve vaření tak dlouho, až jsou všechny suroviny měkké. Vaříme dalších asi 25 - 30 minut.
- 2Před dovařením ochutíme polévku solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.
- 3Teplou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách Na povrch každé porce dáme lžící zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.