Fazolové chilli con carne

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
30 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
17 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři stroužky česneku prolisujeme, do jedné cibule napícháme hřebíčky, zbylé dvě nakrájíme najemno.
  • 2
    Fazole namočíme přes noc do vody, ráno je scedíme a povaříme deset minut v 1500 ml čisté vody spolu s půl lžičkou kmínu, jedním prolisovaným česnekem, petrželí, cibulí s hřebíčkem, bobkovým listem a solí. Vaříme je asi hodinu a půl na mírném ohni. Vyjmeme cibuli, bobková list, petržel a fazole scedíme.
  • 3
    Na pánvi na třech čtvrtinách oleje smažíme doměkka nasekané cibule, přidáme zbylý česnek na minutu a směs pak vyjmeme.
  • 4
    Na pánvi na se zbytkem oleje opékáme maso dozlatova, přidáme cibuli s česnekem, oregano, zbytek kmínu, protlak, vývar, sůl, chilli a pod pokličkou vše vaříme asi třicet minut. Přidáme fazole a dusíme je dalších třicet minut.
  • 5
    Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Fazolové chilli con carne
Chilli con carne jsem vařila úplně poprvé a mohu říci, že určitě ne naposledy. Tento recept nám velice chutnal, vypadal složitě, ale byl nakonec vcelku jednoduchý. Podávala jsem s rýží.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Fazolové chilli con carne
Vypadá nádherně, musím zkusit 🙂