Fazolové lusky s fetou
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3kusyCuketa
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáta
- 125gramůSýr Feta
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSezam - semena
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 3krajíceChléb toastový
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté cukety a fazolky nakrájíme na kostky, odděleně povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou.
- 2Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání vymačkáme.
- 3Cukety, fazolky, špenát a omytá, nakrájená rajčata promícháme, přidáme nasekané bylinky.
- 4Chléb pokrájíme na kostky a nasucho opečeme. Přidáme k zelenině, vmícháme rozdrobenou fetu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, nalijeme na zeleninu.
- 5Máslem vymazanou zapékací mísu naplníme zeleninovou směsí a posypeme sezamem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.