Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku

35 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka.
  • 2
    Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji a přidáme petrželku. Vše zalijeme kyselou smetanou a vývarem.
  • 3
    Hustou omáčku promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme octem a česnekem.
  • 4
    Nakonec přidáme okapané lusky a jemně nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.