Fazolový guláš
60 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 2lžičkySůl
- 4kusyŘedkvička
- 1lžíceOcet vinný červený
- 250gramůFazole červené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaOregano sušené
- 20gramůSolamyl
- 300mililitrůMléko sójové
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaLibeček
- 80gramůČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky.
- 2Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím.
- 3Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím.
- 4Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti.
- 5Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.