Fazolový guláš

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky.
  • 2
    Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím.
  • 3
    Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím.
  • 4
    Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti.
  • 5
    Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.