Fazolový salát po španělsku

60 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
36 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole propláchneme, dáme do studené vody a necháme nějakou dobu namočené. Mezitím nakrájíme červenou cibuli na kolečka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme pustit šťávu. Druhou cibuli a stroužky česneku oloupeme, provázkem svážeme snopeček šalvěje a vše přihodíme k fazolím. Vaříme, dokud nejsou fazole měkké.Vyjmeme zeleninu a šalvěj, fazole zcedíme a vysypeme do mísy. Ještě teplé zalijeme estragonovým octem, necháme vychladnout. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli i se šťávou, kterou pustila, sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a olivový olej. Vše dobře promícháme, zakryjeme a dáme do lednice vychladit. Servírujeme na ploché míse obložené vějířkem z plátků rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.