Fazolový salát s olivami

15 min.
Bulharsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
85 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
19 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme římský salát, listy potrháme a dáme do mísy. Očištěnou lahůdkovou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Petrželku a libeček omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Bílé fazole z konzervy scedíme, nálev zachytíme. Fazole dáme do mísy k salátu. Přidáme černé olivy bez pecek.
  • 2
    Připravíme dresing: v misce smícháme 5 lžic nálevu z fazolí se solí, cukrem, pepřem, olivovým olejem a octem. Dresing promícháme, vlijeme do salátu a důkladně promícháme.
  • 3
    Podáváme s celozrnným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.