Fazolový salát s olivami
15 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 6kusůCibule lahůdková
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 250gramůFazole bílé sterilované
- 14kusůOlivy černé
- Dresing
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný
- 4plátkyChléb Knaeckebrot
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
85 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
19 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme římský salát, listy potrháme a dáme do mísy. Očištěnou lahůdkovou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Petrželku a libeček omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Bílé fazole z konzervy scedíme, nálev zachytíme. Fazole dáme do mísy k salátu. Přidáme černé olivy bez pecek.
- 2Připravíme dresing: v misce smícháme 5 lžic nálevu z fazolí se solí, cukrem, pepřem, olivovým olejem a octem. Dresing promícháme, vlijeme do salátu a důkladně promícháme.
- 3Podáváme s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.