Fenykl dušený s cuketou
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2kusyCuketa
- 2kusyPórek
- 50mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme.
- 2Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout.
- 3Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.