Fenykl dušený s cuketou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme.
  • 2
    Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout.
  • 3
    Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.