Fenykly plněné

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
847 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.
  • 2
    Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.
  • 3
    Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.