Fenykly plněné
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 80gramůAnglická slanina
- 400gramůRýže dušená
- 1kusPaprika zelená
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůOlivy zelené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.
- 2Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.
- 3Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.