Fettuccine s ořechovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 2plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 3decilitryMléko polotučné
- 275gramůOřechy vlašské
- 2stroužkyČesnek
- 115gramůOlivy černé
- 60gramůSýr Parmezán
- 8lžicOlej olivový
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůTěstoviny Fettuccine
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžícePetržel - nať
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mělké mísy vložíme krajíčky chleba, přelijeme mlékem a necháme namáčet, dokud se nevsákne.
- 2Na plech rozprostřeme vlašské ořechy a pečeme v předehřáté troubě 5 minut při teplotě 190 stupňů. Poté dáme stranou, aby vychladly.
- 3Mlékem nasáklý chléb, rozetřený česnek, ořechy, olivy, 6 lžic olivového oleje a parmezán vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
- 4Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny fettuccine a lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zbylý olivový olej.
- 5Fettuccine rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.