Fettuccine s ořechovou omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mělké mísy vložíme krajíčky chleba, přelijeme mlékem a necháme namáčet, dokud se nevsákne.
  • 2
    Na plech rozprostřeme vlašské ořechy a pečeme v předehřáté troubě 5 minut při teplotě 190 stupňů. Poté dáme stranou, aby vychladly.
  • 3
    Mlékem nasáklý chléb, rozetřený česnek, ořechy, olivy, 6 lžic olivového oleje a parmezán vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
  • 4
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny fettuccine a lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zbylý olivový olej.
  • 5
    Fettuccine rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.