Fettucine s kapary a ančovičkami
60 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůRajčata
- 3lžíceKapary
- 75gramůOlivy černé
- 55gramůOlivy zelené
- 60mililitrůVíno bílé
- 3lžícePetržel - nať
- 90gramůAnčovičky konzervované
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
958 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji na malém ohni česnek doměkka, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kapary, zelené i černé olivy a vaříme 2 minuty.
- 3Přidáme víno, petrželku nebo bazalku a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku za občasného zamíchání asi 5 minut vaříme. Odstavíme ji, přidáme ančovičky a opatrně promícháme.
- 4Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a protřeseme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.