Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou
40 min.
Ingredience
- 800gramůMořský ďas
- 750gramůBrambory
- 40gramůCibulka jarní
- 250gramůRajčata
- 150gramůRukola
- 150gramůVývar zeleninový
- 150mililitrůOlej olivový
- 60gramůPetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaCukr krupice
- 150mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
- 2Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty.
- 4Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.