Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží
40 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 12kusůBobkový list
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůRýže loupaná
- 300gramůVývar rybí
- 25mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 50gramůKlobása Chorizo
- 5stroužkůČesnek
- 150gramůRajčata
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1gramŠafrán
- 100gramůMušle slávky
- 15gramůPetržel kudrnka
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.
- 4Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.