Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku
70 min.
Ingredience
- 400gramůMořský vlk
- 500gramůLilek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 60mililitrůOlej z lískových ořechů
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omytý lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pekáči namarinujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, tymiánem a najemno nasekaným stroužkem česneku.
- 2Připravený lilek pečeme pod poklicí v troubě při 200 stupních asi 40 minut. Během pečení průběžně mícháme, až lilek zkaramelizuje a změkne. Po upečení ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši, do které postupně zašleháme ořechový olej. Pokud je třeba, přendáme pyré ještě do hrnce a vyvaříme přebytečnou tekutinu.
- 3Podáváme s pečeným mořským vlkem.
- 4Příprava ryby: filety z mořského vlka po stranách nařízneme, osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve rovnoměrně dotýkaly. Přidáme 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, potom odstavíme z plotny a necháme dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.