Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pekáči namarinujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, tymiánem a najemno nasekaným stroužkem česneku.
  • 2
    Připravený lilek pečeme pod poklicí v troubě při 200 stupních asi 40 minut. Během pečení průběžně mícháme, až lilek zkaramelizuje a změkne. Po upečení ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši, do které postupně zašleháme ořechový olej. Pokud je třeba, přendáme pyré ještě do hrnce a vyvaříme přebytečnou tekutinu.
  • 3
    Podáváme s pečeným mořským vlkem.
  • 4
    Příprava ryby: filety z mořského vlka po stranách nařízneme, osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve rovnoměrně dotýkaly. Přidáme 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, potom odstavíme z plotny a necháme dojít.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.