Fioniny kuřecí řízky v županu

45 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů.
  • 2
    V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej.
  • 3
    Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla.
  • 4
    Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
  • 5
    Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.