Fioniny kuřecí řízky v županu
45 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 2kusyPomeranče
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů.
- 2V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej.
- 3Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla.
- 4Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
- 5Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.