Flambované kuře

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.
  • 3
    Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.
  • 4
    Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.