Flambované kuře
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůVíno červené
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 50gramůBambusové výhonky
- 5lžicMartell cognac
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1200gramůKuře
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.
- 3Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.
- 4Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.