Francouzská bouillabaisse
50 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 2kusyCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 2kusyFenykl čerstvý
- 1kusPomeranče
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1litrVývar rybí
- 2špetkyŠafrán
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky také nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Fenykl očistíme a pokrájíme na nudličky. Pomeranč omyjeme a z půlky odkrojíme tenkou vrstvu kůry.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme fenyklová semínka, polovinu petrželky, česnek a cibuli. Vmícháme fenykl, pomerančovou kůru, rajčata a zalijeme polovinou rybího vývaru. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni cca 15 min.
- 3Zbylý vývar zahřejeme, šafrán rozemneme mezi prsty a přidáme do vývaru. Společně s citronovou šťávou vmícháme do hrnce, osolíme, opepříme a dochutíme rajčatovým protlakem.
- 4Rybu mírně osolíme, opepříme a vložíme do polévky. Vše dusíme dalších cca 8 min. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.