Francouzská bouillabaisse

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky také nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Fenykl očistíme a pokrájíme na nudličky. Pomeranč omyjeme a z půlky odkrojíme tenkou vrstvu kůry.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme fenyklová semínka, polovinu petrželky, česnek a cibuli. Vmícháme fenykl, pomerančovou kůru, rajčata a zalijeme polovinou rybího vývaru. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni cca 15 min.
  • 3
    Zbylý vývar zahřejeme, šafrán rozemneme mezi prsty a přidáme do vývaru. Společně s citronovou šťávou vmícháme do hrnce, osolíme, opepříme a dochutíme rajčatovým protlakem.
  • 4
    Rybu mírně osolíme, opepříme a vložíme do polévky. Vše dusíme dalších cca 8 min. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.