Francouzská cibulová polévka 1
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 60gramůSýr Gouda 45%
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- 2Během vaření opečeme 2 krajíce celozrnného chleba dozlatova a rozkrájíme je na hrubé kostky.¨
- 3Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Polévku dochutíme trochou soli a pepřem, naplníme dva žáruvzdorné polévkové šálky. Kostky opečeného chleba rozdělíme na poloviny a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
- 4V troubě zapékáme přibližně 10 minut.
- 5Servírujeme posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.