Francouzská cibulová polévka 1

70 min.
Francie
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  • 2
    Během vaření opečeme 2 krajíce celozrnného chleba dozlatova a rozkrájíme je na hrubé kostky.¨
  • 3
    Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Polévku dochutíme trochou soli a pepřem, naplníme dva žáruvzdorné polévkové šálky. Kostky opečeného chleba rozdělíme na poloviny a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
  • 4
    V troubě zapékáme přibližně 10 minut.
  • 5
    Servírujeme posypané petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.