Francouzská polévka z plodů moře
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyPórek
- 2litryVývar rybí
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kilogramFilé rybí
- 500gramůGarnát obecný
- 750gramůMušle slávky
- 250gramůHřebenatka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
124 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Vložíme na slabé plátky nakrájený pórek a prolisovaný česnek a cca 5 minut orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tymián, papriku, chilli omáčku a protlak. Přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme.
- 2Poté přidáme na kousky nakrájenou rybu, vyloupané garnáty, omyté mušle a zakryté vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec vložíme omyté a nakrájené hřebenatky, povaříme 2 minuty, ochutíme solí a pepřem.
- 3Rybu a mořské plody rozdělíme do misek, zalijeme vývarem, dozdobíme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.